שתי גיבורות מהלכות בין דפי ספרה החדש של ד"ר רבקה נרדי "הרומן האחרון של קלרה ברון" – האחת היא קלרה, שתשוקה עזה לאהוב ולהיות נאהבת מובילה את חייה, והשנייה היא האהבה, המתפתלת כחוט השני לאורך דפי הספר הזה, בחסד ובייסורים, צורפת את הנשמה ומעניקה טעם לחיים. אך הנפשות הפועלות ברומן, וקלרה בכללן, רואות את אהוביהן דרך צעיף של קסם, כזה הארוג מדימוי מושלם, ומעצם ראייה זו, הן נידונות לחולל שוב ושוב במעגל קסמים של אכזבה וכאב.
רומן ישן מימי האוניברסיטה קם לתחייה בחייה של קלרה לאחר שהיא מתאלמנת מבעלה, ומלווה אותה כמעט עד לסוף חייה. סיפור המעשה נע קדימה ואחורה לסירוגין, ונמסר מפי מספרת, שהכירה את קלרה בצעירותה ופגשה בה שוב באקראי בערוב ימיה. רבקה נרדי אורגת את הסיפור ביד אמן, תוך הארה של פינות נסתרות במעשה האהבה ובנפשות האוהבים, באופן שמותיר את הקוראים עם תובנות הנוגעות בחייהם שלהם.
"בכול מקום שהייתה בו ראתה אהבה, כזו שאיננה, או שיכלה להיות, או שהייתה ואבדה, או שעוד מעט תהיה. פוטנציאל ענק של אהבה הפזורה בעולם ויש רק לגשת ולקחת. מצד שני ראתה את עצמה מוגבלת ביכולותיה לאסוף את האוצר. כולם יודעים איך, רק היא לא. זו הייתה חידה מעצבנת, למה היא לא וכולם כן."
בחלקו השני של הספר – ארבעה-עשר סיפורים-הרהורים על אהבה מנקודות המבט המעמיקות של אישה רבת ניסיון ותבונה, שהיצירה והטיפול שלובות יחד בנשמתה:
"מניתי אותן, את האהבות, כמו חרוזים. ארבעה עשר חרוזים במגוון צבעים, גדלים וצורות: יקרי ערך, זולים, מזויפים, מבליטים עצמם, מבוישים, דהויים וקורנים. מייצגים את מנעד הרגשות הנשי אנושי. הן חדרו לשנתי, לחלומותיי, הן צצו מתוך דפי הספרים שקראתי, הן נולדו מדמיוני וגם מחיי שלי."
סיגל אשל, משוררת ועורכת הספר
ד"ר רבקה נרדי סופרת (עיון ופרוזה), זהו ספרה השמונה-עשר. מטפלת אישית וזוגית, מרצה ומנחה. בעלת תואר דוקטור לפילוסופיה מטעם UNION INSTITUTE, סינסינטי, ארה"ב, והתמחות בפסיכולוגיה חברתית ובמגדר (1999-1996). מנהלת ומקימת מכון "דיאלוג" (1990). נמנית עם אנשי המקצוע הבכירים בישראל.